Picl
 

The Best of IDFA On TOUR 2018

Op zondagmiddag 18 februari 2018 is een bijzondere selectie van het IDFA-programma met de prijswinnaars en andere festivalfavorieten te zien in het Fraterhuis. Van de ruim 300 documentaires die in november op het documentairefestival IDFA werden vertoond, zijn er negen bekroond met één van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA On Tour is een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari door het hele land te zien is en uiteraard ook in het Fraterhuis. Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Kaarten kosten 25 euro regulier, 22,50 voor Vrienden en 20 euro op vertoon van de VIP-kaart van de Bank Giro Loterij (alleen aan de kassabalie).

Amal

Amal is 14 jaar oud als ze naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

Openingsfilm IDFA 2017 Egypte, Libanon, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen Denemarken, Qatar - 2017 - regie Mohamed Siam - 83 min.

Piripkura

Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar indianen die vechten voor het behoud van hun nomadische manier van leven. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. 'Piripkura' toont de tragiek van de inheemse volken van de Amazone en het stelselmatige geweld tegen hen. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

Human Right Award IDFA 2017 Brazilië - 2017 - regie Renata Terra, Bruno Jorge, Mariana Oliva - 81 min.

As We're Told

Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers '? van receptionisten tot psychologen en directeuren '? nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017 Zweden - 2017 - regie Erik Holmström, Fredrik Wenzel - 28 min.

The Other Side of Everything

Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajli, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film.

Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017 Servië, Frankrijk, Qatar - 2017 - regie Mila Turajlic - 104 min.
 
 
 
 
Regie:
diverse regisseurs

Lengte:
296 minuten

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs