Picl

SPECIAAL

buitenfilm

Het Fraterhuis viert de zomer van 2017 met de kleinschalige intieme pop up cinema op het Celeplein en de grootschalige gratis toegankelijke buitenfilm op de Blijmarkt. In juli en augustus verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel meerdere buitenfilmvoorstellingen. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film.

 

Pop Up Cinema Celeplein
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli start om 22.00 uur de indrukwekkende film ‘I, Daniel Blake’ waarin een arbeidsongeschikte man alles moet doen om zijn hoofd boven water te houden. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken dit tot een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.


Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli is om 21.45 uur de ontroerende komedie ‘Demain tout Commence’ te zien over een man wiens leven op zijn kop gezet wordt wanneer hij de verantwoordelijkheid krijgt voor zijn jonge dochter. Een hartverwarmende film met in de hoofdrol Omar Sy (‘Intouchables’) over opgroeien, verantwoordelijkheid en ouderschap.


Op vrijdag 4 en 5 augustus (Woman in Gold) om 21:45 uur  op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus (Lion) om 21:30 uur organiseert het Fraterhuis nog meer buitenfilms.

 

We hopen op zwoele zomeravonden en zetten op het knusse Celepleintje de stoelen én dekentjes alvast klaar. De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier.
 


Gratis Buitenfilm Blijmarkt
Het Fraterhuis sluit het zomerseizoen af met de gratis toegankelijke buitenfilm in het Celekwartier. Op donderdag 31 augustus om 21.30 uur vertoont het Fraterhuis een premièrefilm op groot doek. Op een stoeltje op de Blijmarkt, of vanaf het terras; iedereen in Zwolle is welkom om gratis te komen kijken naar deze film in een bijzondere ambiance. De toegang is gratis en stoelen en kleedjes zijn aanwezig. Edities uit voorgaande jaren waren een doorslaand succes, dus noteer de datum alvast.