Picl

NACHTBURGEMEESTERS DE FILM: WAKERS 20/04 UNIEKE VOORSTELLING (KAARTVERKOOP GESTART)

WAKERS

De film WAKERS van regisseur Eric Blom is een idee van nachtburgemeester van Zwolle Jeroen van Doornik en Martijn van Hese, partijleider van de Partij voor Cultuur (PVC). Die laatste benoemde in die rol de afgelopen jaren een aantal officiële nachtburgemeesters in steden van Overijssel. De PVC organiseerde het  laatste nachtburgemeesterscongres, een terugkerend evenement waar alle nachtburgemeesters van Nederland elkaar treffen. Dit is het startpunt in de film. 

 

NACHTBURGEMEESTERS

Nachtburgemeesters springen o.a. op de bres voor de mensen die overdag slapen en ‘s nachts moeten werken. Zoals: politie, brandweer, horeca en zorg. Daarnaast zetten ze zich vooral in om kunst en cultuur levend te houden. 

In heel Nederland maar ook in de rest van de wereld krijgt het fenomeen van nachtburgemeester steeds meer gestalte. De politiek begint overal in te zien dat de dag niet ophoud om zes uur s’avonds . Het ambt van nachtburgemeester is weliswaar bijna overal nog vrijwilligerswerk. Maar de nacht is belangrijk, want we weten inmiddels dat een groot deel van onze economie op de avonduren draait, als driekwart van de samenleving op een oor ligt.

 

KAARTVERKOOP (RUIM 100 STUKS)

Koop nu je kaarten bij het Fraterhuis via de website of aan de kassabalie voor dit unieke eenmalige evenement in Zwolle.