Picl

WEEKEND 8 & 9 DECEMBER: LAATSTE POP UP CINEMA 2017 GROTE KERK|ACADEMIEGEBOUW - THE CIRCLE

 

Het hoogkoor van de Grote Kerk in Zwolle vormt ook dit seizoen het unieke decor voor een reeks bijzondere filmvoorstellingen. Op vrijdag 8 december en zaterdag 9 december is alweer het laatste weekend van 2017 met deze bijzondere voorstellingen op een unieke locatie. De Grote Kerk is geopend vanaf 20.00 uur en de films beginnen om 20.30 uur. De kaartverkoop vindt plaats via de website, aan de kassabalie van het Fraterhuis en voorafgaand aan de film ter plekke in de Grote Kerk. Prijzen: € 11 regulier en € 8,50 voor Vrienden. Dit is inclusief een consumptie voorafgaand aan de film en een programmaboekje.

 

The Circle

Verfilming van de roman van Dave Eggers waarin een vrouw steeds meer opgeslokt wordt door haar werk voor een machtig technologiebedrijf en al haar privacy verliest.

Mae Holland (Emma Watson) kan haar geluk niet op als ze na haar studie wordt aangenomen bij The Circle, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Op het oog een combinatie van Facebook, Google en Twitter. Aanvankelijk is Mae verrukt over de mogelijkheden in het bedrijf en de geweldige faciliteiten die het zijn werknemers biedt. Toch ervaart ze ook een hoge werkdruk. Ook voelt ze zich gedwongen haar persoonlijke leven te delen. 'Geheimen zijn leugens' en 'Privacy is diefstal', zijn de slogans van het bedrijf. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken... Voor deze intrigerende toekomstbespiegeling in de beste Orwelliaanse traditie van regisseur James Pomnsoldt schreef Dave Eggers mede het scenario.