Picl
 

The Post

Op feiten gebaseerde film met Meryl Streep en Tom Hanks die nauw moeten samenwerken bij de onthulling van geheime documenten over de oorlog in Vietnam.

1971. De krant The Washington Post komt in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Journalist Ben Bradlee (Tom Hanks) en zijn uitgever Kay Graham (Meryl Streep) zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste deze documenten te onthullen. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post. Het meeslepende, verrassend actuele 'The Post' draait om de zogenaamde Pentagon Papers. Deze documenten onthulden dat Amerika met opzet de oorlog in Vietnam had verlengd en dat vier opeenvolgende regeringen systematisch daarover hadden gelogen.


De pers over The Post:

Volkskrant: 'All Katharine's Men: Spielberg levert een fijne film af met een fonkelende Hanks en Streep.'

AD: 'Meesterlijk en meeslepend drama.'

Parool: 'Het perspectief van een door het glazen plafond brekende vrouw maakt de film nog urgenter' (..) 'Een verhaal met een geweldige dynamiek.'

Telegraaf: 'Boeiend en zeker ook belangrijk.'

Trouw: 'Spielbergs hommage aan de vrije pers.'
 
 
 
Regie:
Steven Spielberg

Lengte:
117 minuten

Acteurs:
met Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bradley Whitford e.a.

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs